Leden gevraagd

Elke vrijdagmiddag van half twee tot vier uur spelen de leden van de klaverjasclub van Seniorenvereniging Velsen hun potjes in dorpshuis Het Terras. De club heeft het moeilijk omdat het ledenaantal slinkt.
Voorzitter Minke Uijtendaal vertelt het verhaal van de club met spelers uit Velsen en Haarlem.

Hoe komt het dat het ledental zo achteruit is gegaan bij jullie?
Uijtendaal: ,,Dat gebeurt niet alleen bij onze club, het is een landelijke trend. De jeugd heeft geen zin meer om te klaverjassen, waardoor er geen groei van onderaf is. We hebben ooit meer dan honderd leden gehad, nu zijn het nog maar 28. We proberen het zo lang mogelijk vol te houden, maar ik ben bang dat het klaverjassen in clubverband uitsterft. Dat is jammer.”

Hoe is de sfeer bij jullie vereniging?
,,Gezellig, we hebben elke vrijdagmiddag veel lol met elkaar. Als we iemand kunnen helpen, met bij voorbeeld met vervoer van en naar Het Dorpshuis, dan doen we dat. Wat ook fijn is: qua spelniveau zijn we heel erg aan elkaar gewaagd.”
Ze vervolgt: ,,Het is ook een sociaal gebeuren: tijdens de kaartmiddagen wordt er heel wat afgekletst. En daarnaast organiseren we ook extra dingen. Zo hebben we bijvoorbeeld ook bingo- en kienavonden vlak voor de kerst en we organiseren elk jaar ook twee dagreizen. Midweken, van maandag tot en met vrijdag, zitten we dan in een huisje. We zijn laatst nog in Valkenburg geweest. Op die reizen gaan we natuurlijk klaverjassen, maar daarnaast maken we ook tripjes in de omgeving.”

Gezien het slinkende ledental kunnen jullie dus wel nieuwe leden gebruiken?
,,Jazeker. Als je interesse hebt om gezellig met ons te komen klaverjassen, ben je van harte welkom. Nieuwe leden mogen bellen met 0640841152. Of mail naar: minkepiet@gmail.com.

Kom anders gewoon een keertje vrijblijvend kijken op vrijdagmiddag. Dan kun je gelijk zien of klaverjassen wat voor je is.”

Bron: Noord-Hollands Dagblad