Helaas door te weinig inschrijvingen gaat deze nieuwe activiteit niet door. We zullen het in de toekomst nog een keer proberen.
Klootschieten  16 september aanvang 10:00 uur

Aangezien de binnenactiviteiten vanwege de corona maatregelen nog te zeer beperkt zijn hebben we gekeken naar mogelijkheden in de buitenlucht.

In samenwerking met SV Full Speed organiseren wij op woensdagochtend 16 september een wedstrijdje klootschieten. Het bestuur van SV Full Speed heeft met ons meegedacht aan een groepsactiviteit coronaproef.

Wat is klootschieten?
Klootschieten is een gezelligheidssport, waarbij je individueel of in teams tegen elkaar speelt. Er wordt gegooid met een zogenaamde kloot, dit is een houten of een kunststof bal die is verzwaard met lood en ongeveer een halve kilo weegt (250-850 gram).
Spelregels:De bedoeling is om met je team in zo weinig mogelijk worpen het parcours af te leggen. Het werpen (schieten) van de bal gebeurt onderhands. Over het algemeen duurt een wedstrijd 2,5 uur en is ongeveer 4 kilometer lang.

U krijgt speluitleg door (bestuurs)leden van de vereniging SV Full Speed. We leggen een parcours van 1 u en 45 min af op landgoed Beeckestijn. Voor drankjes wordt gezorgd.
Kosten: € 5,00 per persoon en € 2,00 per drankje.
Minimaal aantal deelnemers om het door te kunnen laten gaan is 12 personen. U kunt u vóór 7 september opgeven bij Margret de Graaf tel.nr. 06-55847976.

Datum en tijdstip: 16 september aanvang 10:00 uur
Locatie: Tolsduinerlaan 8A Velsen-Zuid (aan het voetpad bij voetbalvereniging IJmuiden – gymnasium Felisenum)