Van 26 september tot en met 2 oktober 2024 wordt voor de 15e keer de Week tegen Eenzaamheid georganiseerd; een week vol met activiteiten die sociale contacten stimuleren. Een week waarin het thema eenzaamheid extra aandacht krijgt.

Ook Vier het Leven komt met een agenda vol aan fysieke en online activiteiten. Waarom is het zo belangrijk om hier een steentje aan bij te dragen? Op eenzaamheid rust nog een taboe, mensen komen er niet gemakkelijk voor uit dat ze zich eenzaam voelen.

Terwijl mensen juist behoefte hebben aan verbinding. Een op de zeven Nederlanders voelt zich sterk eenzaam en de invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen, bij zichzelf of een ander. Het mooie is: ook iedereen kan er iets aan doen. 

Wij hebben in deze week elke dag een online activiteit geprogrammeerd waarin we met elkaar in contact kunnen komen, met elkaar kunnen praten en ook nog wat leren. Kent u iemand (65+) die behoefte heeft aan wat extra contact maar staat hij of zij nog niet bij Vier het Leven ingeschreven? Stuur deze nieuwsbrief dan gerust naar diegene door. Aanmelden voor een activiteit is in de Week tegen Eenzaamheid voor iedereen gratis en vrijblijvend. 

Geniet van de komende activiteiten! 

Het is zeker de moeite waard om de nieuwsbrief over deze activiteiten te bekijken of kijk eens op de website voor hun activiteiten.