Week van de ontmoeting in de bibliotheek


Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 vindt de Week van de Ontmoeting plaats in Velsen. Deze week bestaat uit activiteiten die mensen de mogelijkheid biedt om andere mensen te ontmoeten en nieuwe sociale contacten te leggen. Alleen met elkaar verminderen we eenzaamheid en maken we het bespreekbaar. 
Natuurlijk doet Bibliotheek Velsen ook mee met diverse activiteiten die mensen de kans geven om andere mensen te ontmoeten en zo nieuwe sociale contacten aan te gaan. Zoals de Nationale Voorleeslunch op 1 oktober, de koffie-wandeling op 6 oktober, het Craft Café en de oprichting van een nieuwe Leesclub op 7 oktober.

 Het hele programma van Bibliotheek Velsen

 Vrijdag 1 oktober van 10.45-12:00 uur: Voorlezen tijdens de Nationale Voorleeslunch

Op de Nationale Ouderendag lezen Piet Paree (Bibliotheek IJmuiden) en wethouder M. Steijn (Bibliotheek Velserbroek) het Nationale Voorleeslunchverhaal voor, geschreven door Mensje van Keulen. Dit onder het genot van koffie met gebak. 

Donderdag 30 september van 10:30-12:30 uur: Cursus Digisterker: Werken met de e-overheid

Tijdens deze cursus (4 dagdelen) leer je met anderen hoe je gebruik kan maken van digitale overheidsdiensten van o.a  de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.  Locatie: Bibliotheek IJmuiden

 Dinsdag 5 oktober van 10:00-12:00 uur en woensdag6 oktober van 19:00-21:00 uur: Het Craft Café

Gezellig samen handwerken in het leescafé onder het genot van kopje koffie of thee. Neem je eigen handwerk mee en kom langs! Locatie: Bibliotheek IJmuiden.

Woensdag 6 oktober van 10.00 tot 10.45 uur: Koffie-wandeling

Lekker bewegen en leuke gesprekken voeren: ga mee met de koffie-wandeling van de Bieb onder leiding van wandelgids Anne. Bij terugkeer in de Bibliotheek staan de koffie en de thee klaar. Locatie: Bibliotheek IJmuiden.

Donderdag 7 oktober van 15:00-16:30 uur: Informatiebijeenkomst Senia over een nieuwe leesclub

Een medewerker van Senia geeft uitleg over het opzetten van een leesclub. Bij voldoende belangstellenden wordt er een leesclub gevormd. Locatie Bibliotheek Velserbroek. Aanmelden via

e-mail miek.vandesande@senia.nl.

Aanmelden

Meedoen met de activiteiten is gratis. Graag wel van tevoren aanmelden bij de balie in de Bibliotheek, via www.bibliotheekvelsen.nl  of telefonisch 0255-525353.